Dobrog muškarca je najteže voleti

Teško je voleti dobrog muškarca. Dobar muškarac nije samo dobar čovek – on ne čini lepe stvari kako bi nešto dokazao.

Ljubaznost je deo njegovog gena i njegov moralni kod, skup vrednosti i prioriteti koje ceni kojima će uvek postupiti u skladu sa svojim osobnim standardima. Dobar muškarac čini ono šta je za njega dobro za činiti.

On ti nikada neće lagati kako bi te poštedeo loših osećaja, on će zapravo učiniti mnoge stvari koje će te i naljutiti i pogoditi te. Ali neverovatno je da se nećeš moći ti naljutiti na njega, jer on je dobar čovek.

Dobar čovek je čovek koji će se javiti svojoj bivšoj devojci kada je s tobom u društvu, jer on nema šta skrivati. On zna da je ona u strahu i da ne bi nazvala da nije nešto bitno, a on je dužan kao dobar čovek učiniti sve što može da pomogne čak i kada njegov postupak za druge bivaju nelagodni.

Dobar čovek će staviti želje svojih prijatelja i porodice ispred njegovih vlastitih potreba, čak i kada on priznaje da se njegovi prijatelji i porodica ponašaju manipulativno i sebično, jer dobar čovek je uvek veran.

Ona žena koja će provoditi vreme s takvim dobrim muškarcem, nikada se neće uzrujati, jer kako se ito može naljutiti na takvog dobrog muškarca? Svaka žena zna da je u današnjem svetu odnosa i ne-odnosa, čisti dar takve otvorene komunikacije i pravi blagoslov, čak i kada boli.

Biti s dobrim muškarcem u vezi je teško, ali s druge strane u ovom svetu laži, preljuba, frajerstva, pronaći i zadržati takvog dobrog čoveka je sreća. On brine za porodicu, on brine za ženu koja ga osvoji, on je nježan, on uvek ima reči utehe, on brine da je uvek svima dobro, jer zna da je zahvalnost na malim stvarima otvoreni put prema dobitku velikih stvari na kojima će biti još i više zahvalan. Što čini još težim preboleti takvog čoveka.

Dobar čovek će te promeniti; jer ti ćeš uz njega uživati. Satima ćete smisleno razgovarati, a u tim minutama uvidećeš da ne provodi vreme s tobom zbog bilo kojeg drugog razloga, osim njegovog istinskog interesa za tebe i tvog mišljenja. I tako će taj dobar muškarac, uprkos svojim manama i ponekad iritantnim dobrim navikama, postaviti lestvicu tako visoko, da svaki sledeći koji naiđe u tvoj život neće moći doseći.

A budući da je gotovo nemoguće naljutiti se na takvog dobrog muškarca, teško da ćeš ga moći i preboleti. Pomalo dosadan po dobroti, pomalo naporan jer toliko brine, pomalo iritantan zbog svojih ljubaznih gestova.

Ali možda nije stvar u njegovoj dobroti, već u tebi jer nisi pre naletela na takvog gotovo nestvarnog muškarca. Možda ćeš ga i upoređivati s novim ljubavima. Nemoj se začuditi ako i dalje pamtiš njegov datum rođenja iako ste prekinuli pre godinu dana.

Osećaji koje je pokušao sprečiti da osetiš, jer on je dobar čovek i osećaje koje nisi mogla sakriti od njega, jer on je dobar čovek, puno govore. Dakle, istina da je pronalaženje dobrog čoveka jako teško, ali biti u vezi s takvim čovekom je čak i teže, dok gubitak njega je jednostavno nemoguće – nemoguće za zamisliti, nemoguće prihvatiti, a pogotovo je nemoguće pustiti.

(Zdravaisretna.hr)

Komentari

Povezano