Evo kako da sami napravite klimu: Spušta temperaturu u prostoriji za čak 15 stepeni! (VIDEO)

Ako je sudeći po najavama meteorologa čeka nas pakleno leto. U petak će živa u termometru prelaziti 38 podeok. Od same pomisli na sparno i toplo vreme hvata vas panika. Ali, mesta panici nema ukoliko u stanovima imate klima uređaje. Međutim, postavlja se pitanje šta će raditi, odnosno kako će vrele letnje dane preživeti oni koji u svom domu nemaju klimu.

Ukoliko spadate u ovu grupu ne očajavajte, evo rešenja koje će vam pomoći da prežitive leto. Uz pomoć ovog “uradi sam” rashladnog uređaja uživaćete narednih meseci nezavisno od vremenske prognoze. Potrebno vam je samo malo veštine i nekoliko plastičnih flaša.
Od njih, u šest jednostavnih koraka, možete da napravite efikasan sistem za rashlađivanje doma. Naime, izum nazvan (Eco-Cooler) će temperaturu u prostoriji sniziti za minimun pet stepeni, međutim ima i onih koji tvrde da će temperaturu u prostoriji spustiti za čak 15 stepeni.

Skupite plastične flaše. Potrudite se da budu što veće. Zatim izmerite prozor za koji želite da napravite Eko-kuler, uzmite jednu drvenu tanju tablu, a zatim napravite pregrade na njoj, kako bi flaše stale u njih. Nakon toga je potrebno da na flašama izbušite rupe veličine čepova. Četvrti korak je podjednako lak- presecite flaše na pola. Nakon toga odstanite gornji deo čepa. Zatim provucite čep kroz rupu, a zatim dodatno zavite čep kako bi se flaša što bolje zakačila.

klima

(BKTVNews.com)

Komentari

Povezano