Iz rubrike “Samo kod nas”: Policajac ubio srndaća, pa uhapšen zbog krivolova

krivolov

Ahmet Š., 44-godišnji policijski službenik iz Srebrenika, jučer je uhvaćen u krivolovu u naselju Čanići kod Tuzle, nakon što je hicem iz puške ubio srndaća.

Naime, u utorak oko 19 sati i 15 minuta, Policijska stanica Zapad u Tuzli je obaviještena da se na području naselja Čanići čula pucnjava, te da se najvjerovatnije radi o krivolovu na ovom području.

-Policajci su izašli na mjesto događaja i pronašli A. Š. sa puškom. Zatečen je u krivolovu. Pokrenuta je i unutrašnja kontrola obzirom da se radi o službeniku policije – kazao nam je Izudin Šarić, portparol MUP-a Tuzlanskog kantona.

O cijelom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, koji je izdao i naredbu da se izvadi metak iz srndaća, te da se utvrde sve okolnosti.

-Slučaj ide u redovnu proceduru. Izdate su sve potrebne naredbe i upute. Nakon što dobije izvještaj od policije, tužilac će definisati krivična djela, a on će najvjerovatnije odgovarati zbog krivolova, a možda i zbog još jednog krivičnog djela – kazao je Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kako nezvanično saznajemo, Ahmet Š. bi mogao odgovarati i zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

(Faktor.ba)

Komentari

Povezano