Labud zagrlio čovjeka koji ga je spasio

Labud grli covjeka
Labudovi nisu toliko nježne i pristupačne životinje. Hrabro brane svoju teritoriju, i često znaju da budu veoma borbeni. Upravo zato su fotografije na kojima labud grli TV voditelja Ričarda Viza obišle svijet.
Prije nekoliko godina, Viz je posjetio koloniju labudova u Velikoj Britaniji. Prilikom snimanja emisije “Born to Explore”, Viz je naišao na labuda koji se povrijedio tokom preskakanja žičane ograde. Voditelj je uzeo povrijeđenog labuda u naručje kako bi mu pomogao i odveo ga kod veterinara na pregled.

Nakon nekoliko godina Viz je ponovo posjetio labudove, ali dogodilo se nešto magično – labud se sjetio svog spasioca. “Kada sam ga uzeo u ruke mogao sam da osjetim kako mu srce ubrzano lupa… U jednom trenutku je samo opustio vrat i obmotao ga oko mene. Zagrlio me je. Bio je to predivan trenutak u kojem vam zbog jedne sitnice koju ste uradili životinja iz divljine potpuno vjeruje”, rekao je Viz za “Dejli mejl”. Ta scena je, kako je i sam voditelj rekao za “Dejli mejl”, ostala zapamćena kao jedna od najdirljivijih u istoriji te emisije.

(Nezavisne Novine)

Komentari

Povezano