Nešković sa Mladićem ’94. napadao Goražde, danas zagorčava život povratnicima!?(VIDEO)

Miroslav Nešković, aktuelni nаčеlnik Оdјеljеnjа zа prоstоrnо urеđеnjе i stаmbеnо-kоmunаlnе pоslоvе u Višegradu, kojeg povratnici iz ove općine okrivljuju kako čini sve da bi im zagorčao život, bio je navodno rame uz rame sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem tokom srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu, kada su pripadnici Vojske Republike Srpske napadali Goražde 1994. godine, a što je zabilježila i kamera Tanjuga, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Na snimku se prema svjedočenju preživjelih Višegrađana vidi i Nešković, koji zajedno sa ostalim vojnicima, sluša Mladićeve upute kako trebaju vojsku uputiti na brdo iznad sela Blagojevića kod Goražda, da bi spriječili izvlačenje (bošnjačkih civila i pripadnika Armije RBiH op.a.) ali i udar iz pravca Prače.

Nešković sada radi kao nаčеlnik Оdјеljеnjа zа prоstоrnо urеđеnjе i stаmbеnо-kоmunаlnе pоslоvе u Višegradu, a povratnici tvrde kako je upravo Nešković jedan od onih koji čine sve kako bi život povratnicima u Višegradu maksimalno zagorčali.

Nešković je, navodno, bio jedan od najvećih protivnika obnove kuće Sumbulke Zebe, u kojoj je tokom srpske agresije na BiH spaljeno sedamdeset Bošnjaka.

Također, Nešković, kao stručnjak građevinske struke, bio je jedan od ključnih ljudi koji su doprinijeli da Sud u Višegradu prije nekoliko dana donese kontroverznu presudu, po kojoj povratnica u Višegrad nana Muniza Oprašić mora isplatiti oko 20.000 KM srpskoj porodici Jokić sa Pala, koji su prije naninog povratka u Višegradu živjeli u njenoj kući.  

Prema presudi suda u Višegadu, Muniza mora Jokićima isplatiti 20.000 KM jer su oni uložili finansijska sredstva u njezinu kuću tokom boravka u njoj, piše NAP.

(NAP)

Komentari

Povezano