Ni slutili niste šta sve liječi morska so!

Prirodna morska so nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pa su njeni sastojci sačuvani. Ukoliko niste znali evo šta sve može da liječi morska so.

Jača imunološki sistem

Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti. 

Alkalizacijski učinak

Održava pravilnu razinu kiseline u tijelu i na taj način eliminira potencijalne rizike za obolijevanje od teških bolesti.

Pomaže pri mršavljenju


Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i debljanja. 

Kožne bolesti

Ublažava suhu kožu i svrbež.

Astma

Morska so je učinkovita i za smanjenje upala disajnih puteva. 

Srce

Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visoke razine kolesterola, visokog krvnog tlaka te regulira rad srca. Izvrstan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Dijabetes

Morska sol može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće razine šećera u krvi.

Osteoporoza


Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad tijelu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrij iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. Tako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umjerenim količinama možete spriječiti osteoporozu.

Depresija

Pokazala se iznimno učinkovitom i u liječenju različitih vrsta depresije jer održava razine dvaju hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom. Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osjećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.

Grčevi u mišićima

Dobar je izvor kalija stoga olakšava funkcioniranje mišićnih vlakana. Učinkovito djeluje protiv bolova i grčeva u mišićima. 

Izvor: Magazin.net/readynutrition.com

«3 napitka od banane koji otapaju masne naslage»

 

Komentari

Povezano

Leave a Reply

Your email address will not be published.