Ovo vam se događa svake zime, naučite kako to spriječiti

Polahko iz ormara vadimo kapute i duge šalove, a u lokalnim drogerijama se opskrbljujemo preparatima koji će pomoći suhoj koži. Ispucane usne gotovo su neizostavan rezultat hladnoće, no ako se držite nekoliko jednostavnih savjeta, ove zime ćete i to izbjeći.

Pijte više vode: Ispucane usne su također direktan rezultat dehidracije. Iako se možda čini nepotrebnim piti puno vode zimi, osam čaša mlake vode pomoći će vam da izbjegnete ispucane, suhe usne.

Koristite labela: Očiti korak do mekih usana je sveprisutno labelo. Uvijek ga imajte sa sobom i pokušavajte izbjeći lizanje usana jer to iritira ispucanu kožu na usnama.

Nosite šal: Omotajte šal oko lica kada izlazite iz kuće ujutro i kada se vraćate kući kasno navečer. Bitno je omotati usne kada ste na hladoći.

Nanosite zaštitu: Usne možete namazati tankim slojem kreme za sunčanje kako bi se zaštitili od ‘zubatog’sunca od kojeg vam se isušuju usne. Prije spavanje, također, možete usne namazati hidratantnom kremom.

Nosite ruž: Zima je idealno vrijeme za pretjerivanje u nanošenju ruža. Što je nijansa ruža tamnija i što je sloj deblji, to je bolje za vaše usne.

E.M./timesofindia.indiatimes.com
Komentari

Povezano