Šešelj: Pokrenut postupak za izručenje – vlasti na mukama

Seselj
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je na konferenciji za štampu rekao da je navodno protiv njega pokrenut postpupak za izručenje Haškom tribunalu zbog čega je vlast u Srbiji na teškim mukama.On je opet rekao da se neće dobrovoljno predati.

On je isto tako naveo i da premijer Aleksandar Vučić zna šta ga čeka ako ga izruči Haškom tribunalu ali ne zna kako će on na sve to reagovati te ako se odluči da ga isporući dali će dobiti eptitet političara koji je isporučivao Srbe Haškom trbinualu.

Šešelj je kako sam kaže dobio poziv da se javi na sud 10 marta što će i uraditi ali će isto tako tražiti i da iznese dokaze zbog čega je njegovo izručenje protivpravno.

U prilog tome on će se se pozvati na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima,koja se primjenjuje i u Srbiji,a a garantira svakom građaninu pravo na fer suđenje.

On je rekao i ako se pokrene postupak za izručenje pružiti pasivni otpor.

“Moraće da me nose na aerodrom, neću se tući sa policijom, a ako mene policija bude tukla, ja ću naći način da vam to dojavim” rekao je Šešelj i dodao da neće zvati nikoga da sprjeći njegov odlazak u Hag.

A ukoliko bude izruđen rekao je da će dalji rad stranke nastaviti ljudi koje su za to i izabrani.

Komentari

Povezano