UTRLJALA JE TRI ASPIRINA U KOSU: Kada budete videli zašto, odmah ćete uraditi isto! (FOTO)

Jedan od najprodavanijih lekova protiv bola je aspirin. Međutim, aspirin za vas može učiniti i mnogo više od eliminisanja bola. Ovde su neke ne-medicinske koristi koje će vam pomoći u svakodnevnom životu.
Sredstvo za čišćenje kože

koza
Aspirin sadrži salicilnu kiselinu koja će će ukloniti mast i mrtve ćelije sa kože. On je takođe i dobar protivnik akni. Smanjuje otoke, čisti pore i deluje umirujuće na kožu.

Slomite aspirin tablete sa četvrtinom šolje vode i kafenom kašičicom meda. Utrljajte smesu na kožu i nakon deset minuta isperite.

Uklanja fleke od znoja

znoj

Mrlje od znoja ponekad jedva uklonimo. Pogotovo one žute! Aspirin može pomoći u ovom slučaju.

Izdrobite 5 tableta i pomešajte sa četvrtinom šolje vode i ostavite na tkanini da deluje nekoliko minuta. Potom isperite i operite odeću na uobičajen način.

AUTOMEHANIČAR

akumulator

Ako vaš akumulator ne uspeva da upali auto, verovatn oje prazan. Ukoliko nemate vremena da čekate pomoć na putu, uradite sledeće: Slomite nekoliko tableta aspirina i pokušajte da ih ubacite na otvore na akumulatoru.

Salicilna kiselina reaguje sa sumpornom kiselinom unutar akumulatora i odmah će ga vratiti u život.

Protiv peruti

aspirin i kosa

Kao što smo napomenuli, aspirin sadrži salicilnu kiselinu. Ova kiselina vlaži i može pomoći u kontroli peruti u kosi. Osim toga, može zaštititi kožu od upala. Za suvu kožu, Aspirin postiže efekat pilinga.

Izlomite 2-3 aspirina u ruci i pomešajte ga sa količinom šampona, kojim perete kosu. Neka odstoji par minuta, a onda isperite.
U BAŠTI

basta

Salicilna kiselina je u mogućnosti da blokira proizvodnju etilena. To je glavni uzrok venuća cveća u bašti i buketu.

Pomoću mešavine 3 tablete aspirina sa čašom vode, vaše cveće će duže ostati sveže.

(infomanija.org)

Komentari

Povezano